Medical Taping bij hooikoortsklachten

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme. Histamine komt vrij in het lichaam en dit veroorzaakt de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts, zoals;

  • Loopneus/verstopte neus.
  • Jeukende ogen en verhemelte.
  • Niesbuien, hoesten.
  • Benauwdheid.
  • Koortsig gevoel.
HOE WERKT MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS?

Medical tape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit twee inventarisaties (pilot in 2016 en 2017) dat, door Medical Taping toe te passen bij hooikoortsklachten, 84% verlichting van de klachten wordt ervaren. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische tape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

HOE VAAK TAPEN?

Uit twee pilots studies is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een poritief effect merkbaar is. Door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten verder afnemen. Afhankelijk van de resultaten na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor Medical Taping bij hooikoortsklachten zijn €9,50 per keer.

 

Bron: Fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *